Πάργα

Η Villa Dorita βρίσκεται σε ένα όμορφο και οικολογικά καθαρό περιβάλλον, κατά κάποιο τρόπο ανάμεσα στα πεντακάθαρα νερά το Ιονίου, και στους καταπράσινους λόφους με άφθονους ελαιώνες, πορτοκαλιές, λεμονιές και άλλα δέντρα της Μεσογείου, φυτά και λουλούδια. Το κέντρο της Πάργας καθώς και μερικές από τις πιο δημοφιλείς παραλίες είναι εύκολα προσιτές και σε κοντινή απόσταση.

H Πάργα, αποτελεί ένα ειδυλλιακό θέρετρο που βρίσκεται μεταξύ της παραθαλάσσιας περιοχής Ηγουμενίτσας-Πρέβεζας, απέναντι από τους Παξούς και την Κέρκυρα και συνδυάζει μοναδικά το βουνό με τη θάλασσα.

Ένα από τα πιο γραφικά και κοσμοπολίτικα σημεία της βορειοδυτικής Ελλάδας, η πανέμορφη Πάργα σας προκαλεί να γνωρίσετε από κοντά τη μακραίωνη ιστορία της, τις ποικίλες φυσικές ομορφιές της και τη φιλοξενία των κατοίκων της.

Αξιοθέατα

underline-wave.png

Θα δείτε το νησάκι  μπροστά στην παραλία με τους ψηλούς ξερόβραχους Κρεμυδά και Σκόρδα, το Μεσαιωνικό Κάστρο σε ύψωμα στα δυτικά της πόλης, θα περιδιαβείτε με βάρκα και θα γνωρίσετε τη μαγευτική ομορφιά και ησυχία που παρουσιάζουν οι θαλάσσιες σπηλιές στον κόλπο του Λύχνου, το Σαρακίνικο και τον Άγιο Σώστη και θα επισκεφτείτε τα φρούρια της Πάργας και της Ανθούσας.

Επίσης μπορείτε να επισκεφθείτε:

Nικόπολη

3χλμ έξω από τη Πρέβεζα, κτίστηκε το 31 π.X., σε ανάμνηση της νίκης του Oκταβιανού επί του Aντωνίου στη ναυμαχία του Aκτίου. Προικίστηκε με εξαιρετικά προνόμια και ατέλειες ως «ελεύθερη» ελληνική πόλη και γνώρισε μεγάλη ακμή μέχρι τον 6ο αιώνα μ.X. Kατά τον 3ο αιώνα μ.X. ήταν η πρωτεύουσα της Παλαιάς Hπείρου με πληθυσμό που έφτανε τους 300.000 κατοίκους. Ερήμωσε τελικά κατά τον 10ο με 11ο αιώνα εξαιτίας σεισμών και επιδρομών. Μεγάλο τμήμα τον τοίχων της είναι ορατό από τον δρόμο ενώ υπάρχει και ένα μικρό μουσείο.

nekromanteio

Nεκρομαντείο Aχέροντα

Σε έναν λοφίσκο στο χωριό Mεσοπόταμος βρίσκεται το μοναδικό νεκρομαντείο της αρχαιότητος, σε κτίσμα του 5ου αιώνα π.X. με κυκλώπεια λιθοδομή, που σώζεται ακόμη και εντυπωσιάζει παρά την εκκλησία που έκτισαν από πάνω τον 17ο αιώνα. Σύμφωνα με τους αρχαίους εκεί βρισκόταν η μία από τις δύο πύλες του Άδη (η άλλη βρισκόταν στο Tαίναρο) κι εκεί πήγαιναν για να επικοινωνήσουν με τους νεκρούς, μετά βέβαια από την κατάλληλη προετοιμασία.

Bράχος Zαλόγγου

Eίναι ο τόπος θυσίας των γυναικών του Σουλίου, οι οποίες προτίμησαν να πεθάνουν παρά να παραδοθούν στον Aλή Πασά, το 1803. Aπέχει περίπου 28χλμ. από την Πάργα αλλά θα πρέπει να έχετε την κατάλληλη διάθεση, διότι το μονοπάτι που θα σας οδηγήσει εκεί και αρχίζει από τη Mονή του Aγίου Δημητρίου έχει 410 σκαλοπάτια.

Παραλίες

Βάλτος

Τεράστια παραλία κατάλληλη για όλους, οικογένειες, ζευγάρια, μεμονωμένους. Είναι δίπλα από την Πάργα μπορείτε να πάτε με καραβάκι, με τα πόδια ή με αυτοκίνητο απλά σημειώστε ότι μπορείτε να απολαύσετε όλα τα θαλάσσια σπορ. Συνιστούμε την πρωινή βόλτα ή μια βόλτα το σούρουπο.

Σαρακίνικο

12χλμ από την Πάργα μετά το χωριό Αγιά, μπορείτε να πάτε και με καραβάκι από την προβλήτα της Πάργας. Τα νερά είναι καθαρά ενώ μικρό τμήμα της παραλίας καλύπτεται από βότσαλα. Υπάρχει ακρετά μεγάλος χώρος στάθμευσης. Υπάρχουν εστιατόρια και καφέ, με καλό φαγητό.

Λίχνος

Πριν την Πάργα, μπορείτε να κάνετε θαλάσσια σπορ και όλα τα καλά του πολιτισμού. Υπάρχουν καφετέριες, εστιατόρια κτλ. Μπορείτε να πάτε με καραβάκι από την Πάργα ή με αυτοκίνητο. Υπέροχα νερά και άμμο στο μεγαλύτερο μέρος. Κατάλληλη για όλους.

Μπροστά και πίσω Κρυονέρι

Οι κεντρικές παραλίες στην πόλη της Πάργας.